Nieuws

Veltman ziet perspectief voor Ajax in Champions League

16 september 2019 16:35 Joël Veltman kijkt uit naar de start van Ajax dinsdag in de Champions League. "Je merkt aan alles dat het gaat beginnen", blikt de verdediger vooruit naar het thuisduel van dinsdag met Lille OSC. "Of ik nu boodschappen ga doen, of met die kleine het park in ga. Iedereen wenst me succes. Het leeft enorm. Dat is mooi en prachtig om te zien."

Het is niet realistisch om te denken dat Ajax net als vorig seizoen tot de laatste vier van de Champions League gaat reiken. De poule met tegenstanders als Lille, Chelsea en Valencia is zwaar, maar biedt volgens Veltman ook perspectief. "Alle ploegen kunnen van elkaar winnen. Het is aan ons om tegen Lille goed te beginnen."

Als de schijn niet bedriegt, dan keert Veltman tegen Lille terug in het centrum van de defensie. Afgelopen zaterdag tegen sc Heerenveen had hij het vooral voor rust lastig als rechtsback. "Het is bekend dat ik het liefst als centrale verdediger speel", zegt hij daarover. "Dan kan ik het spel het beste scannen. Als rechtsback kan ik ook uit de voeten en kan ik meer aanvallen. Maar ik vind het ook wel lekker om duels met een spits als directe tegenstander aan te gaan."

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android